Kennismaking met de ‘rijzende wijn’, oa een witte wijn van de koshu druif.
Umami in een glas: sake: hoe en wat en proeven uiteraard!
De basissmaken van de Japanse keuken.
We hebben het over de 10 bekendste bereidingen en hun typische ingrediënten.
Uiteraard samen koken en samen tafelen.
– basis: sushirijst, dashi, japanse omelet, ramen (noedels), misomayonaise, ..
– sakizuke (hapjes) met oa daikon, diverse rijstballetjes, …
– kamo soba (soepen) met oa eend, curry, ..
– ramen (vers gemaakt) met oa vlees, groenten, ei, …
Geprinte receptenbundel voor iedere deelnemer, met nog meer inspiratie.
Je hoeft niets mee te brengen ..
Alle apparaten, tools, schortjes, cursus, recepten, … zijn aanwezig.
We voorzien een aperitiefje en een glaasje wijn. Andere dranken aan gangbare tarieven.
Na de uitleg wordt er samen gekookt, uiteraard met hulp, toezicht van de chef.
Na het koken kan er rustig gedineerd worden aan een opgedekte tafel en is er nog tijd voor eventuele extra vragen en tips.
maximaal 10 deelnemers