BASIS brood wordt gegeven over 2 zaterdagen
les 1 starten we met wit brood en krijgt de techniek de overhand. Ook briochedeeg komt aan bod.
les 2 gaan we dieper in op alle soorten granen
We starten telkens om 10u met het maken van de deegsoorten, rond de middag is er lunch voorzien.
Na de lunch gaan we alles afbakken (ieder krijgt zijn deel mee naar huis) en wordt de theorie verder uitgelegd.
LES 1
theorie: broodgeschiedenis, functie van de ingrediënten, bakken met/zonder stoom, bakken op de vloer of in het midden
basis brood deeg: wit brood, kneden, opbollen, pistolets vormen en afwerken
basis luxe deeg: koekebrood, koeken vorm geven, piccolo, melkbroodjes
LES 2
theorie: alle soorten granen, wanneer welk graan, bloem/meel, verbeteraar, rijsfunctie, insnijden
zondagse pistolets
bruine-noten-tafelbroodjes – effect van verbeteraar
ontbijtbroodjes met sesam – koude gisting
havermoutbroodjes
makkelijk meer-zadenbrood
roggebrood
volkorenbrood
notenbrood met pompoen- en zonnebloempitten
Inschrijvingen beperkt tot maximaal 8 deelnemers.
Alle materialen ter plaatse: recepten en UITGEBREIDE theoriebundel, water, koffie, thee, lunch inbegrepen.
Mee te brengen: doos, bak, … voor het meenemen van de afgebakken broden.